Skip to content Skip to footer

Як подорожі роблять нас щасливішими: 7 способів

По-справжньому щасливою людину роблять не речі, а відчуття. Тому більше подорожуйте, насолоджуйтесь кожним прожитим моментом та колекціонуйте спогади. Адже вони не закінчуються та не мають терміну придатності, зазначають mizky.com.

Усі люди хочуть бути щасливими, і більшість з нас вбачає своє щастя в матеріальних благах. Звичайно ми отримуємо певний вид задоволення від нового автомобіля чи мобільного телефону, але це відчуття дуже швидко минає.

Як показують дослідження, вся справа в тому, що по-справжньому щасливою людину роблять не речі, а відчуття. Ви лиш пригадайте, як купляли квиток на запланований відпочинок, як бронювали готель і відзначали в календарі наближення потрібної дати. Ось саме ці відчуття робили вас щасливими. А, може, ви давно не були вдома, де на вас із нетерпінням чекали близькі люди? Пригадайте, як ви почувались, коли побачили їхні радісні обличчя через вікно авто чи поїзда.

Ще один момент, який робить нас щасливими, — це подорожі. Завдяки їм у нас з’являються спогади, здатні зігрівати душу навіть в найлютіші морози. І саме про них піде далі мова.

Подорожі — один із варіантів побачити світ, насолодитись його красою і неповторністю та зарядитись енергією, щоб випромінювати внутрішнє тепло. А ще — вони поліпшують наше психічне благополуччя.

Отож, в чому саме позитивність подорожей? Пропонуємо вам кілька пунктів, прочитавши які вам, мабуть, і самим захочеться все залишити, та відправитись в подорож хоча б на вихідні.

1. Ви станете більш впевненими в собі

Ви можете довго планувати свою подорож, однак це не означає, що з вами не станеться чогось неочікуваного. Та завдяки непередбачуваним ситуаціям ви на повну використовуєте свій потенціал, а це може відкрити перед вами не одні двері.

2. Ви навчитесь бачити позитив там, де зазвичай люди бачать лише перешкоди

Інколи, не отримуючи те, чого нам хочеться, ми насправді отримуємо ще більше. Зрозумійте, не завжди наші бажання — це справді те, чого ми потребуємо.

Прийняття ситуації такою, як вона склалась, —  ось як багато успішних людей вчились бути щасливими.

3. У вас з’являться нові друзі

Подорожуючи, на вашому шляху зустрінеться не один десяток людей, і дехто із них стане для вас справжнім другом.

Коли ви знаходитесь далеко від дому, то набагато легше вступаєте в контакт з іншими людьми, тому що прагнете спілкування.

4. У вас з’явиться шанс відпочити від всього

Ми звикли завжди бути на зв’язку, відповідати на телефонні дзвінки, перевіряти пошту, публікувати фото, але, відправившись у подорож, така можливість може стати недоступною, і це чудесно. Адже завдяки цьому у вас з’явиться можливість відпочити від всього і всіх, приділити час собі, підвести погляд вгору, а не лише дивитись в екран телефону, оцінити всю красу краєвидів, по-справжньому насолодитись їжею.

5. Ви дізнаєтесь багато нового

Кожен раз, коли ви відправляєтесь в подорож, стикаєтесь з чимось новим. Це може бути етикет, мова, культура, традиції і т.д. В різних країнах — вони різні, і вам доведеться адаптовуватись, щоб почуватись комфортно.

Таким чином, ви пізнаєте світ, і найголовніше те, що ви це робите не через чиїсь відео чи фото, а торкаючись своїми руками, споглядаючи на власні очі.

6. З вами стане цікавіше проводити час

В подорожах зазвичай знаходиться місце для смішних, веселих, а іноді навіть досить серйозних ситуацій. І ви про це завжди зможете розказати іншим, адже хто відмовиться від потішної історії?!

7. Ви отримаєте новий досвід

Подорожі — це завжди нові враження. І якщо під час однієї з таких з вами відбулось щось дуже неординарно приємне, ви ніколи про це не забудете. І скільки б часу не минуло, ви повертатиметесь до цих спогадів, щоб хоч на мить відчути той присмак щастя, який пощастило пізнати.

Тож насправді, щоб людина була щасливою, потрібно зовсім небагато. Можливо, хтось і любить стверджувати, що для щастя йому потрібна квартира, машина і мішок грошей, але десь глибоко в душі така людина теж розуміє, що ці речі не зроблять її по-справжньому щасливою. Тому що щастя — це щось абстрактне; те, до чого ви не можете доторкнутись; те, від чого на обличчі  з’являється усмішка і ви відчуваєте, як невідома сила огортає тіло.

Спогади завжди будуть з вами. Вони не закінчуються, не мають терміну придатності.. Тому більше подорожуйте, адже саме це забезпечить вам відчуття щастя.