Skip to content Skip to footer

З ISIC У КОСМОС? ЛЕГКО! УНІКАЛЬНИЙ ФОТОАРХІВ NASA У ВІДКРИТОМУ ДОСТУПІ

NASA виклало у відкритий доступ весь свій фотоархів

Більше 140 тис. фото, відео та аудіозаписів зібрали на одному сайті – від висадки на Місяць до знімків Чумацького Шляху, а також виходи у відкритий космос, зазначається на bit.ua

NASA зібрало весь свій фотоархів на одному сайті. Шукати бажані фотографії, відеозаписи або аудіозаписи можна за ключовими словами. Крім того, в базі можна знайти інформацію про дату створення знімка, його опис, а також додаткові теги, які допоможуть у подальшому дослідженні теми. Завантажувати фотографії можна безкоштовно і в різних форматах – маленькому, середньому, великому і оригінальному.

В колекції можна знайти недавні фотографії найбільшого супутника Сатурна Титана або знімки Сонця в збільшеному масштабі. До цього всі ці матеріали перебували в 10 різних центрах NASA, тому поява єдиної бази – важливий крок для агентства.

Крім того, в архіві є зображення Чумацького Шляху отримані в 2009 році від трьох різних телескопів, а також знімки з тренувань астронавтів і їх виходів у відкритий космос. Серед них, наприклад, перший американець у відкритому космосі Едвард Хіггінс Уайт II і Суніта Уїльямс.

Американський астронавт Базз Олдрін
Астронавт NASA Суніта Уїльямс
Запуск ракети «Сатурн-5» у 1968 році
Галактика Андромеди

Leave a comment

0/5