Skip to content Skip to footer

Пропонуємо ознайомитися з афішею захоплюючих подій столиці на 11-16 липня

Попереду новий цікавий тиждень, який буде насичений яскравими культурними подіями: від Кураж Базару до акустичного концерту ТНМК.

Якщо ви ще не знаєте, куди піти в Києві на цьому тижні, ми пропонуємо ознайомитися з афішею захоплюючих подій столиці на 11-16 липня.

 

АРТ: ВИСТАВКА МИСТЕЦЬКА ПРАЦЯ. ART WORK

Де і коли: 29 червня – 30 липня в Мистецькому Арсеналі

На виставці представлено 55 арт-проектів провідних сучасних художників України та Польщі. Робота художника і людей, задіяних в арт-індустрії України та Польщі, неоднозначні відносини художника і арт-ринку в епоху криз та турбулентності планетарного масштабу – фокусна тема проекту ART WORK. Другий важливий акцент – зміна ставлення до праці в суспільстві, основним викликом для якого є стрімке зменшення робочих місць за рахунок всебічної автоматизації та розвитку штучного інтелекту. Як зміниться життя людини в світі, де будуть панувати дигітальні трудівники? Чи стане кожен з тих, хто залишиться без роботи, художником?

На виставці будуть представлені твори 26 польських і 34 українських художників.


© Мистецький Арсенал
Мистецький Арсенал

АРТ: ВИСТАВКА СІМ ВИДІВ ПАНІКИ

Де і коли: 5 липня – 5 серпня в Щербенко Арт центрі

Щербенко Арт Центр представляє персональну виставку українського художника Георгія Сенченко, який після тривалої перерви повернувся на українську арт-сцену. До експозиції Сім видів паніки увійдуть великоформатні графічні роботи в стилістиці нуарного коміксу, а також графіті, яке буде створено художником в просторі арт-центру лише на час виставки.

Назва Сім видів паніки – саркастична посмішка автора, пародія на позитивізм актуального художнього поля, що послідовно стискає в лещата системи свободу вираження і висловлювання. Шляхів з цього стану не багато: художник або вбудовується в поле, або виходить за його межі, або виходить на мета-рівень, об’єктивуючи систему, іронізуючи над нею і її трансформуючи. Останній варіант – вже перевірений (і логічний) прийом, завдяки якому автор може сміливо дискутувати про низинне, підносячись, і розповідати про своє, запозичуючи чуже.

 


© Георгій Сенченко
Георгій Сенченко

АРТ: ВИСТАВКА ЖИВОПИСУ ЛІТО. INSIGHT

Де і коли:5 липня – 20 серпня в арт-просторі Lera Litvinova Gallery

Проект Літо. Insight особливий: незвичайний, духовно наповнений живопис, соковитий і неймовірно емоційний одночасно. За задумом організаторів Літо. Insight дозволить гостям у спекотні дні липня і серпня здійснити подорож за порами року. Всі представлені полотна належать пензлю молодого полтавського художника Юрія Шаповала. На їх написання художника надихнули красиві міста Європи і нашої країни.


© Юрій Шаповал
Юрій Шаповал

АРТ: ВИСТАВКА КРИХКИЙ СТАН

Де і коли: 17 червня 2017 – 7 січня 2018 у PinchukArtCentre

PinchukArtCentre представляє масштабну міжнародну групову виставку Крихкий стан за участю 10 провідних художників світу, зокрема Марини Абрамович, Ай Вейвея, Дугласа Гордона, Карлоса Мотті, Оскара Мурільо, Сантьяго Сьєрри, Бартелемі Тогу, Яна Фабра, Урса Фішера і Деміена Херста.

Крихкий стан часто передає делікатний момент уразливості і саме це визначення може стати найбільш точним описом оточуючого нас світу. Термін Fragile State – це рефлексія про крихкий стан світового порядку, або в більш абстрактному сенсі – воно має відношення до ідеологічних, культурних та соціальних вразливостей. Це поняття можна розуміти і в суто особистому сенсі: вразливість тіла і свідомості.

Ця виставка системно блукає між різними визначеннями поняття «крихкий стан». Вона спонукає до розмов, де зв’язуються вразливість нашого тіла і свідомості з крихкістю ідеологій і історичних тлумачень. Вона проводить паралелі між вразливістю молоді та вразливістю країни в стані війни, або між вразливістю життя і вразливістю держави, над якою нависла небезпека.


© PinchukArtCentre
PinchukArtCentre

АРТ: ВИСТАВКА IN PROGRESS. ДРЕС-КОД УКРАЇНИ ЧАСІВ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

Де і коли:15 червня – 6 серпня в Мистецькому Арсеналі

Виставка IN PROGRESS – це новітня історія української моди, але не тільки. Мода завжди була і залишається відображенням уявлень людей про ідеальний світ і ідеального себе в цьому світі. Тому ця виставка є розповіддю про наше суспільство, нашу країну та її громадян, показана за допомогою моделей одягу, створеного українськими дизайнерами. Це хронологічна розповідь, що починається з 1991 року і йде до наших днів.

На виставці вас чекають 40 українських fashion-дизайнерів, 200 моделей одягу, арт-об’єкти авангардної моди висотою 4 метри, інавгураційна сукня Першої леді, сценічні вбрання зірок української поп-естради, моделі з показів в Парижі, Мілані, Нью-Йорку, Флоренції та Далласі.


© Мистецький Арсенал
Мистецький Арсенал

ФЕСТИВАЛЬ: КУРАЖ БАЗАР НА ДАЧІ

Де і коли: 15-16 липня на Арт-заводі Платформа

На Кураж Базарі буде багато класного барахла і нових модних речей. Приходьте за солом’яними капелюхами, полотняними торбами, сучасними і не дуже сонячними окулярами, вуличними ліхтарями і пледами для пікніків. На цій барахолці знайдеться все, що може прикрасити дачний відпочинок і не тільки.

Хедлайнером барахолки буде гурт Мирослава Кувалдіна The ВЙО. Він виступить у суботу о 18:00, а перед ними на сцену вийде улюбленець фестивалю День вуличної музики Дмитро Побережний. У музичній програмі також недільний джаз і діджей-сети. Це будуть два дні релаксу і дачних розваг. У програмі: водні бої, спортивні змагання, барбекю, відпочинок на сіннику, майстер-клас з висадження розсади і дачні конкурси від аніматорів. Дітей будуть чекати батути, гойдалки, бізіборди, сенсорні і музичні зони, роллердором.


© Кураж Базар
Кураж Базар

ФЕСТИВАЛЬ: COCKTAIL WEEK

Де і коли: 10-16 липня в 18 барах Києва

Найвеселіший проект від організаторів гастрономічних тижнів RESTO WEEK відбудеться з 10 по 16 липня в Києві. Якщо вам набридло ходити в одне і те саме місце або ви хочете спробувати щось нове з коктейльної карти у своєму улюбленому – ви можете стати гостем Cocktail Week.

Організатори ретельно досліджували всі заклади міста, щоб рекомендувати вам тільки класні місця – як альтернативу давно відомим і улюбленим барам. У будь-якому з 18-ти барів-учасників за 300 грн ви отримуєте меню з п’яти коктейлів. В якій черговості ви їх будете дегустувати, а також будете ви один, удвох або з компанією, скільки сетів за вечір ви можете замовити – все це вирішуєте ви самі.


© Cocktail Week
Cocktail Week

ВИСТАВА-КОНЦЕРТ JOY DIVISION

Де і коли: 15 і 16 липня о 20:00 в The Dvor

Вистава-концерт про легендарного Яна Кьортіса і гурт Joy Division. Дикий театр представляє оновлену версію постановки. Спектакль, де можна танцювати, концерт, де є на що подивитися!


© Дикий театр
Дикий театр

ВИСТАВА: ТЕАТР НА ПЛЯЖІ – СТАРИЙ І МОРЕ

Де і коли: 11 липня о 20:00 на ЮБК

Пластично-драматичний спектакль Театральної майстерні Рушковського за повістю Ернеста Хемінгуея Старий і море. Вистава про силу духу, передана через акторський танець і слово. Дія відбувається в 50-х роках на Кубі.


© Marco concert
Marco concert

МУЗИКА: ВІРШІ ДЖАЗ НА ДАХУ – Каша Сальцова

Де і коли: 13 липня о 20:00 на даху Beletage

13 липня можна послухати вірші від Каші Сальцової, вокалістки гурту Крихітка. Вам будуть представлені спеціально відібрані роботи видатних українських письменників, а джазова музика підкреслить глибокий підтекст. У проекті Любов і Київ прозвучать зворушливі вірші Коцюбинського, потаємні відвертості Винниченко з його щоденника, листування Ольги Кобилянської та Лесі Українки. Зворушливі і наповнені любов’ю рядки, які об’єднують великі імена, які пройшли крізь роки.


© Marco concert
Marco concert

МУЗИКА: ТНМК НА ДАХУ – АКУСТИКА

Де і коли: 14 липня о 20:00 на даху Beletage

ТНМК – титани вітчизняної сцени. Протягом 20 років вони залишалися кращими, їх професіоналізму і досвіду немає рівних. Гурт влаштовує тематичний концерт Акустика. У програмі зібрані найкращі роботи музикантів.


© Marco concert
Marco concert

МУЗИКА: КОНЦЕРТ AMBIENCE

Де і коли: 15 липня о 20:00 на даху Beletage

Дев’ятий концерт Ambience об’єднає під відкритим небом авангардну електроніку, струнний оркестр, мистецьку акцію, інсталяції та медіа-арт київських сучасних художників. Участь у проекті візьмуть такі музиканти і художники: Bryozone, PM, Cyclones slowly rose, Камерний струнний оркестр, Aiess, Борис Кашапов, Катерина Берлова, IWIK.


© Ambience
Ambience

КІНО: ПОКАЗИ КІНО НА ДЕСЕРТ

Де і коли: протягом липня в кінотеатрі Київ

В рамках спецпроекту Кіно на десерт глядачам покажуть комедійну мелодраму Теорія невинності, мелодраму Екс-коханець і комедію Блондинка в ефірі.


© Кінотеатр Київ
Кінотеатр Київ

Leave a comment

0/5