Італійські дослідники прийшли до висновку, що при щоденному вживанні шоколаду зменшується ризик нейродегенеративних захворювань.
Фахівці, проаналізувавши ряд наукових робіт, оцінили наслідки гострого та хронічного впливу флавоноїдів (рослинних поліфенолів), що містяться в бобах какао, на активність мозку. Добровольці, які взяли участь у дослідженнях, вживали напій какао або шоколадні плитки в малих, середніх і великих кількостях протягом п’яти днів або трьох місяців.
Виявилося, що флавоноїди, що містяться в темному шоколаді покращують робочу пам’ять, яка визначає здатність тримати в умі інформацію, необхідну, наприклад, для вирішення логічних завдань. Крім того, знижувався ризик вікового погіршення когнітивних здібностей.
У травні 2017 року міжнародна група дослідників з’ясувала, що регулярне вживання помірних порцій шоколаду сприяє профілактиці фібриляції передсердь (миготливої аритмії).
Стаття вчених опублікована в журналі Frontiers in Nutrition.