Skip to content Skip to footer

Доведена користь шоколаду для мозку людини

Італійські дослідники прийшли до висновку, що при щоденному вживанні шоколаду зменшується ризик нейродегенеративних захворювань.

Фахівці, проаналізувавши ряд наукових робіт, оцінили наслідки гострого та хронічного впливу флавоноїдів (рослинних поліфенолів), що містяться в бобах какао, на активність мозку. Добровольці, які взяли участь у дослідженнях, вживали напій какао або шоколадні плитки в малих, середніх і великих кількостях протягом п’яти днів або трьох місяців.

Виявилося, що флавоноїди, що містяться в темному шоколаді покращують робочу пам’ять, яка визначає здатність тримати в умі інформацію, необхідну, наприклад, для вирішення логічних завдань. Крім того, знижувався ризик вікового погіршення когнітивних здібностей.

У травні 2017 року міжнародна група дослідників з’ясувала, що регулярне вживання помірних порцій шоколаду сприяє профілактиці фібриляції передсердь (миготливої аритмії).

Стаття вчених опублікована в журналі Frontiers in Nutrition.

Leave a comment

0/5

Встановлюй наш додадаток в AppStore або Google play

Давайте працювати разом. Просто напишіть нам - support@isic.org.ua

ISIC Ukraine © 2022. All Rights Reserved.